De website van 2cvTravel is grondig aangepakt. Een ander uiterlijk, meer overzicht en beter te lezen. Een beter menu structuur en een menu geheel onderin (SEO menu) om snel ergens anders naar toe te kunnen gaan. Bij grote verslagen of verhalen treft u rechts een eigen menu aan. Zo kan je snel en eenvoudig doorklikken binnen die artikelen.
De NIEUWS pagina is een algemene pagina waar artikelen die geplaatst zijn op verzameld worden. Rechts op de NIEUWS pagina staat een twitter timeline met #2cv. Twitter berichten van de hele wereld verzameld in een kleine timeline. Ondertussen zal 2cvTravel verder uitgebreid worden zodat alle nieuwe en oude artikelen er weer opstaan. Mocht je iets zoeken en het staat er niet meer op, kom later weer terug, dan zal het er ongetwijfeld weer staan. heb je zelf nog artikelen of nieuwtjes die niet op 2cvTravel mogen ontbreken? Mail deze naar 2cvTravel of gebruik het contactformulier op de contactpagina.

2cvTravel.nl
De website voor de 2cv reizigers. De 2cv brengt je overal over de wereld. Vaak wordt mij gevraagd: “Waar gaat de reis dit keer naar toe?” En gelijk daar achter aan: “Kunnen we het weer volgen via internet?” Reden om een wat uitgebreidere website neer te zetten met meer informatie omtrent het reizen per 2cv door verschillende continenten en allemaal landen waar men normaliter niet zo snel naar toe zou gaan.. Meer informatie over 2cvTravel of reizen per 2cv kan per email: info@2cvtravel.nl

Wat is 2cvTravel?
Wat is 2cvTravel? Die vraag wordt vaak gesteld. Hier hebben we kort lang over na moeten denken. H
et is geen Club! WIKI: Een club is een “besloten vereniging die zich richt op niet-economische doelen.
Het is geen vereniging! WIKI: Een vereniging is een rechtspersoon voor de Nederlandse wet.

2cvTravel laat zich het beste uitleggen, als een onafhankelijk internet platform voor de enthousiaste 2cv reiziger.

Reis je graag met de eend, bezoek je meetings of ga je er graag alleen op uit? Welkom. De passie, de kennis, de vragen en antwoorden heeft een modern bakermat: www.2cvTravel.nl het platform voor de 2cv reiziger.

The Sun is Up!

Rijden in een 2CV of aanverwante.
Het rijden in een 2cv is meer dan alleen van A naar B rijden. Het is een statement voor sommige maar de grootst gemeenschappelijke deler is “Vrijheid”. In geen andere auto kan je het gevoel van vrijheid meer beleven dan in een 2cv. En vakantie of avonturenreizen is ook vrijheid. Wij combineren de dingen tot 1 geheel. (avonturen)vakantie in een 2cv.
RoadCamel
Soms wordt gekscherend wel eens gezegd dat een 2cv een soort van RoadCamel is. Hij komt overal. Tot voor kort had de 2cv sinds 1956 het hoogte record staan. Dit in de 60-er jaren toen er geen wegen waren zegt zeker wel wat over de eigenschappen van een 2cv. De moderne techniek heeft de 2cv ingehaald met stappen die niet te vergelijken zijn. Maar tevens door die zogenaamde achterstand is de 2cv weer beter geworden. Geen boordcomputer, geen 386 sensoren, geen rare bedrading, geen nix. Mechanisch. En juist het laatste maakt de 2cv een ideale reispartner voor elk werelddeel, elk land, elke omstandigheid. Mocht er onverhoops iets stuk gaan dan kan je de halve auto repareren met Ducktape en Tie-Raps. Mede door de simpele techniek, het lichte gewicht / pk verhouding komt een 2cv overal ter wereld.

Paris – Dakar
De zwaarste Rally ter wereld rijden in een 2CV? Geen probleem voor Cyril Ribas (pilote) en Georges Marques (co-pilote) uit Frankrijk. Ze hebben al veel reizen gemaakt in een 2cv over de wereld, maar de Dakar Rally leek onmogelijk. Geen 600pk tot je beschikking, niet met 240km/h over de pistes kunnen racen, maar ‘gewoon’ in een 2cv (red: zwaar aangepast) de zwaarste rally ter wereld rijden. Vorig jaar vielen ze uit vanwege een defecte koppeling welke niet optijd gemaakt kon worden. Na de reparatie hebben de alsnog (buiten de tijd om) de rally uitgereden. Dakar 2007 hebben ze weer pech gehad. de Sentenial werkte niet waardoor een aanstormende auto op hun in reed. Te veel schade om door te rijden. www.takla-makane.com

Europa – Afrika – Amerika – Azie
Je leest het hier allemaal op 2cvTravel. De reisverslagen van de 2cv Reizigers in hun Eend, Mehari, Besteleend, Ami, Dyane of Acadiane.
Even een rondje Zuid Amerika, als Raid Americas, dik 20.000 kilometer in 6 maanden tijd door Inge en Jurgen. Of als een verkapte huwelijksreis samen met je vrouw in een Acadiane van Canada naar Vuurland Zuid Amerika langs en over de Panamericana road. Of wat te bedenken van een vakantie van 2 vrienden die in Delft instappen en helemaal naar New Delhi rijden, en weer terug. Fantastische reizen gebundeld in 1 website. Dat is 2cvTravel.

En niet alleen de spectaculaire reizen, maar ook diverse 2cv meetings in binnen en buitenland of wat te bedenken van een compleet bouw verslag van een Citroen 2cv 4×4 die gebouwd is voor zware lange reizen.

2cvTravel, is het platform voor de enthousiaste 2cv reiziger.

Citroën Mehari

Kwaliteits onderdelen kopen voor uw Citroën 2CV, Mehari en Dyane – originele onderdelen 2cv, Mehari, Dyane ✓wereldwijde levering ✓grote voorraad.